Alle soorten blusapparatuur door Optimus Brandbeveiliging

Bestel en check je blusapparatuur Optimus Brandbeveiliging

CO2 / Koolzuursneeuw brandblusser

Co2, ook wel koolzuursneeuwblusser genoemd is te herkennen aan het sneeuwmondstuk die aan het uiteinde van de slang bevestigd is. Tussen het mondstuk en de slang zit een handvat, dit handvat moet vastgehouden worden tijdens het gebruik van de blusser. Het handvat is nodig omdat de temperatuur van het uiteinde van het onbeschermde mondstuk kan dalen tot – 80°C en u hiermee 3egraads brandwonden kan oplopen.

Een CO2 blusser is geschikt voor het blussen van vloeistofbranden en branden in  elektronische apparatuur. Het principe van het blussen met koolzuur is: CO2 verdringt de zuurstof en koelt de brandhaard.

Een groot voordeel van een CO2 blusser is dat er na gebruik geen nevenschade is en CO2 geen reststoffen achterlaat. Daarom worden deze blussers vaak toegepast bij elektronische apparatuur.

Een nadeel van een dergelijke blusser zit vooral in het gebruik in kleine en besloten ruimtes. De zuurstof wordt namelijk door de CO2 blusser verdreven en vooral kleine ruimtes vullen zich dan met kooldioxide waardoor degene die de bluswerkzaamheden verricht door verstikking om het leven kan komen. Met kooldioxide blussen in kleine ruimtes (Toiletten, kleine bergruimtes) moet hier wel rekening gehouden worden.

5 kg CO2 blusser

Laat je blusser wel checken!

Een CO2 blusser moet elke 10 jaar opnieuw “afgeperst” worden om het drukvat te controleren op kleine haarscheurtjes (als deze blusser niet gebruikt is). Na 20 jaar moet een dergelijke blusser in zijn geheel worden vervangen. Ook deze blusser moet natuurlijk jaarlijks gecontroleerd worden, want anders kunt u niet weten of de blusser ook werkt.

Optimus Brandbeveiliging helpt u bij het maken van de juiste keuze uit diverse blusapparaten. Ook verzorgen wij periodieke controles en onderhoud volgens de NEN 2559, NEN 2659 en NEN-en 671-3 normen. In onze volledig ingerichte serviceauto komen wij bij u controlewerkzaamheden ter plekke uitvoeren.

Optimus levert voor zowel Co2, schuim en poederblusmiddel ook verrijbare blustoestelen van 50 kg of 50 liter, zoals hiernaast afgebeeld

bluswagen

‘Quickscan’ Onze GRATIS en vrijblijvende brandbeveiligingscheck!

Optimus Brandbeveiliging houdt u, uw huis en uw bedrijf veilig. Neem contact op voor meer informatie.

Brandblussers

Lees meer…

Brandslanghaspels

Lees meer…

Blusdekens

Lees meer…

Noodverlichting

Lees meer…

Rookmelders

Lees meer…

Blussysteem

Lees meer…

EHBO middelen

Lees meer…

Noodplannen

Lees meer…

Brandmeldinstallatie

Lees meer…

Pictogrammen

Lees meer…

Optimus Brandbeveiliging voor: Brandblusmiddelen, brandmeldinstallaties, bedrijfsnoodboek, noodverlichting

In 1980 is vakbekwaam onderhoud aan kleine blustoestellen in een privaatrechtelijke afspraak vastgelegd. Deze regeling heet: ‘Regeling Erkend Onderhoudsbedrijf Blusmiddelen’ (REOB).

Wij zijn Onderhoud Blusmiddelen (REOB) gecertificeerd.

Doelstelling van de IPcN is: Uitwisselen en gebruik kunnen maken van specialistische kennis die elk van de deskundigen op zijn of haar vakgebied kent.

Het kenniscentrum is alleen toegankelijk voor leden van de IPcN.