Alle soorten blusapparatuur door Optimus Brandbeveiliging

Bestel en check je blusapparatuur Optimus Brandbeveiliging

Poederblussers

Het poeder in de blusser is een mengsel van ammoniumfosfaat en ammoniumsulfaat. Als nadeel van een dergelijke blusser wordt ervaren de nevenschade aan elektronische apparatuur (printplaten etc.) en de kans dat het brandje weer oplaait indien er niet goed geblust wordt. Als er een poederblusser ingezet is, moet alle elektronica industrieel gereinigd worden. Deels zou u dit zelf kunnen doen.

Zo een blusser moet alleen ingezet worden waar de brand snel en doeltreffend moet worden geblust en de te verwachten nevenschade niet zo van belang is. Een poederblusser wordt vaak gebruikt.
Omdat het een droge blusstof bevat is er geen kans dat de metalen cilinder gaat oxideren en de bluspoeder is relatief niet duur.

Maar let wel:   Beter nevenschade dan een grote uitslaande brand!!

6 kg poederblusser

Poederblussers – denk aan de leeftijd!

Bij een oudere poederblusser is er kans dat het bluspoeder gaat klonteren en ongeschikt is om mee te blussen. Een nadeel van een dergelijke blusser is dat het poeder lastig op te ruimen is. Zoals eerder gezegd moet het bluspoeder met een industriële stofzuiger worden verwijderd.

Koopt u een nieuwe blusser bij een bouwmarkt, pas dan even op!
Een brandblusser dient van een gerenommeerd merk te zijn! Op het drukvat van een brandblusser staat het productiejaar van de blusser. Het kan zo zijn dat u in 2007 bij de bouwmarkt een blustoestel koopt met productiejaar 2005. Het hoeft dus niet zo te zijn dat u in de bouwmarkt een nieuwe blusser koopt! Houd er daarom rekening mee, dat een blusser regelmatig moet worden gecontroleerd.

Er zijn steeds meer verzekeraars en overheidsinstellingen die u als bedrijf zijnde verplichten maatregelen te treffen op het gebied van brandpreventie en brandbeveiliging. Door een samenwerking aan te gaan met Optimus Brandbeveiliging bent u niet alleen beter beschermd tegen eventuele brandschade, maar bovendien bent u bij brandschade ook nog eens beter beschermd tegen eventuele juridische of financiële problemen achteraf.

Wilt u een poederblusser aanschaffen, neem dan contact op Optimus brandbeveiliging. Wij kunnen u goed advies geven over welke brandblusser en waar moet de blusser geplaatst worden

2 kg poederblusser

‘Quickscan’ Onze GRATIS en vrijblijvende brandbeveiligingscheck!

Optimus Brandbeveiliging houdt u, uw huis en uw bedrijf veilig. Neem contact op voor meer informatie.

Brandblussers

Lees meer…

Brandslanghaspels

Lees meer…

Blusdekens

Lees meer…

Noodverlichting

Lees meer…

Rookmelders

Lees meer…

Blussysteem

Lees meer…

EHBO middelen

Lees meer…

Noodplannen

Lees meer…

Brandmeldinstallatie

Lees meer…

Pictogrammen

Lees meer…

Optimus Brandbeveiliging voor: Brandblusmiddelen, brandmeldinstallaties, bedrijfsnoodboek, noodverlichting

In 1980 is vakbekwaam onderhoud aan kleine blustoestellen in een privaatrechtelijke afspraak vastgelegd. Deze regeling heet: ‘Regeling Erkend Onderhoudsbedrijf Blusmiddelen’ (REOB).

Wij zijn Onderhoud Blusmiddelen (REOB) gecertificeerd.

Doelstelling van de IPcN is: Uitwisselen en gebruik kunnen maken van specialistische kennis die elk van de deskundigen op zijn of haar vakgebied kent.

Het kenniscentrum is alleen toegankelijk voor leden van de IPcN.